Mag ik me even voorstellen?

Ik ben Heidi Van Hemelryck, geboren op 13 juni 1978 en woonachtig in het pajottenland. Mijn hobby en passie zijn, reeds van kindsbeen af, ballet en dans.

Op mijn 5 jaar zette ik reeds mijn eerste danspasjes in de Balletschool Limelight te Halle. Sindsdien heb ik heel wat danswatertjes doorzwommen.
Sinds mijn 15de geef ik ook les, voornamelijk in klassiek ballet maar ook in moderne dans en andere genres, aan kinderen en volwassenen bij een aantal balletscholen en -groepen.

OK, toegegeven, ik ben meer dan prettig ballet-gestoord :-)

 
 

Hier volgt mijn danservaring in een notendop:

1983-2005: leerling en danseres (soliste) bij de Balletschool en het Danstheater vzw Limelight
1987: eerste prijs met vzw Limelight op het Jong Talent Festival van Vlaanderen
1989-1990: geslaagd voor ingangsexamen in het dansconservatorium te Brussel
1988-1994: afgestudeerd met grote onderscheiding aan de Academie Muziek Woord Dans (MWD) te Halle, olv Marie-Rose De Boeck (tevens een gouden stadsmedaille ontvangen)
1994: geslaagd voor ingangsexamen in Balletschool te Antwerpen
1996: geslaagd voor het ingangsexamen aan de Hoge School voor Dans en Danspedagogie te Lier (kreeg voorrang op 32 leerlingen van de Balletschool Antwerpen)
1993-2005: balletlerares bij Balletgroep Camargo te Bever
1994-1996: danslerares Prédans aan de Academie MWD Halle
1997-2000: balletlerares bij de balletschool Limelight, zowel kinderen als volwassenen
2004-2006: danslerares sectie kinderdans, jeugd en volwassenen bij balletschool Limelight
2005-2013: lerares Algemene Artistieke Bewegingsleer (lagere graad), klassieke dans en Artistieke Training (middelbare en hogere graad) aan de Academie MWD te Gooik (afdeling Gooik en Galmaarden)
2013-2014: lerares klassieke dans, Artistieke Training en Dansinitiatie (lagere, middelbare en hogere graad) aan de Academie MWD te Deinze.
2014-2015: lerares klassieke dans, Artistieke Training, Dansinitiatie en coordinatie (lagere, middelbare en hogere graad) aan de Academie MWD te Ninove (afdeling Roosdaal).
sinds 2005: stichtster & voorzitter van en balletlerares bij balletgroep Feniks te Vollezele-Galmaarden
2013: Samen met Balletgroep Feniks, winnares van de "Bronzen Urbanus 2012", Cultuurprijs Galmaarden
2021: Winnares van de "Trofee voor Sportverdienste 2020", sportprijs Galmaarden, voor haar reeds jarenlange inzet in de danssport voor de Galmaardse jeugd. De eerste vrouw die deze Galmaardse prijs ooit in ontvangst mocht nemen ; )


In de zomer van 2005 werd de oprichting van een eigen balletgroep een feit.
Een kinderwens werd werkelijkheid...
Uiteraard is iedereen van harte welkom om samen met mij te dansdromen!

 
Fotocollage hieronder:
-------------------------
Mijn dansleven bij jeugdballetgroep Limelight in een mini-fotocollage :-)

Onlangs vond ik in een oude schoendoos foto's terug van de vele dansoptredens die we met Balletschool Limelight brachten. Wat een leuke verrassing! Het zijn prachtige herinneringen...
Naast de dagelijkse opleiding, verzorgde Limelight elk weekend dansvoorstellingen tijdens shows van bekende en minder bekende artiesten of tijdens grote gebeurtenissen. Onze dansen die voorstellingen van The Platters, Sandra Kim, John Terra, Jo Leemans enz. kleurden, zijn memorabel. Daarbij diende onze klassieke balletopleiding als basis voor alle andere dansstijlen. Tijdens deze shows brachten we een mengeling van folklore, klassiek, tapdans, modern, enz., gegoten in originele choreografieën (met bijhorende glamour-kostumes) die gebaseerd waren op allerhande thema's. Zo werden o.a. sprookjes al dansend tot leven gebracht.
Ik laat je even mee genieten van een paar foto's ;)
 
 
 
Fotocollage hieronder:
-------------------------
* Samen met Balletgroep Feniks, winnares van de "Bronzen Urbanus 2012", Cultuurprijs Galmaarden 2012
* Winnares van de "Trofee voor Sportverdienste 2020", sportprijs Galmaarden 2020, voor mijn reeds jarenlange inzet in de danssport voor de Galmaardse jeugd.
Weetje; De eerste vrouw die deze Galmaardse prijs ooit in ontvangst mocht nemen en de eerste persoon in Galmaarden die beide prijzen (zowel cultuurprijs als trofee voor sportverdienste) mocht ontvangen. ;-)
Dankbaar!
 
 
 
   
Home