Bij Balletgroep Feniks kan je terecht voor allerlei soorten dans.


Een goede dansbasis begint met minstens een uur klassiek ballet per week.
Klassiek ballet: DE basis voor een goede danscarrière. Bij klassiek ballet leren de kinderen een goede houding aan te nemen. De spieren worden getraind en soepel gemaakt. Ook de discipline die daarbij nodig is (regelmatig oefenen en nog oefenen), is zeer waardevol. Met een goede basis klassiek ballet ligt de drempel voor andere dansstijlen uiteraard heel wat lager.

Regelmatig krijgen onze meisjes en jongens ook de kans om hun energie kwijt te raken op een stevige beat. Moderne dans dus. In vergelijking met klassiek ballet gaat het er hier wat strikte regels betreft, rustiger aan toe, maar het uithoudingsvermogen en inlevingsvermogen van de dansers wordt stevig op de proef gesteld. Leuke dansjes volgen elkaar op, op het ritme van de meest recente muziek.

Na een goede basis klassiek ballet en moderne dans, is de tijd rijp om hogere regionen te
bezoeken. Eindelijk breekt dan het grote moment aan voor een danseres. Voor de eerste keer die mooie blinkende Pointes ombinden. Deze mooie maar pijnlijke techniek vraagt enkele jaren dansopleiding, en wordt pas toegepast als de juf vindt dat het danseresje er, lichamelijk en technisch, klaar voor is. Deze techniek is onontbeerlijk voor elke prima ballerina in spé.

De kinderen leren ook muziek maken op een hele leuke manier, met name tapdans. Na een tweetal jaren goed geoefend te hebben, leren de danser(s)esjes zowel de strakke en afgelijnde Ierse stijl, als de leuke losse manier van de Amerikaanse tapdans aan. Ze leren met ritme omgaan, en ze leren muziek horen en voelen.

Acrobatie en lenigheid staan ook op het programma, alsook een goede portie karakterdans komt aan bod.

Het is niet uitgesloten dat voor bepaalde optredens extra dansen worden aangeleerd, zoals een zwierige wals, een hippe disco of een stevige rock 'n roll.


De kinderen kunnen dus klassiek ballet, modern, tapdans, barre-a-terre, enz. krijgen tijdens hun opleiding.
De lessen worden opgesplitst per genre.Volgende DISCIPLINES worden aangeboden:
---------------------------------------------------

* BALLET (= basisles ballet. Verplicht te volgen, zonder deze les is het onmogelijk om andere aanvullende lessen te volgen.)
* BARRE A TERRE + ARTISTIEKE TRAINING
* POINTES
* TAPDANS
* DANSTHEATER (Enkel mogelijk te volgen indien ALLE andere disciplines gevolgd worden)

 
 
Home