Neem regelmatig een kijkje op deze pagina:
Hierboven vind je de laatste leswijzigingen (verplaatsingen, annuleringen, wijziging locatie, ...)
en eronder alle laatste Feniks-nieuwtjes.
01-09-2017 >> AANGEKONDIGDE LESWIJZIGINGEN <<Er zijn geen lesannuleringen of leswijzigingen.


Alle komende lessen en activiteiten voor dit en volgend schooljaar:
==> zie agenda

 

Hieronder vind je alle laatste Feniks-nieuwtjes:

01-07-2017 15-18-19-20 aug: Optreden Openluchttoneel Helpt Elkander 100

DE ROSSE VAN VILLEZJIEL
----------------------------
Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de toneelgroep Helpt Elkander Vollezele, zullen zij op 18, 19 en 20 augustus 2017 een openluchtspektakel "De Rosse Van Villezjiel" brengen op het domein van Kasteel Steenhout. Het is de bedoeling om op een humoristische manier een flashback te brengen over het reilen en zeilen van de mensen in de jaren 1927 en 1937 als de Rosse (een fictief persoon) 10 en 20 jaar was. De personages zijn enkele notabelen en dorpsfiguren van toen aangevuld met de nodige attributen van toen. Het is niet alleen een toneelstuk maar een openluchtspektakel. In samenwerking met de Harmonie Amicato en de Balletgroep Feniks zullen zowel live muziek als dans geïntegreerd worden in het toneelstuk. De volledige bezetting zal ongeveer 60 personen bedragen. Voorzitter Ludo Persoons is bijzonder opgetogen over de bereidwilligheid van vele vrijwilligers om dit uniek spektakel tot een goed einde te brengen. Het geheel zal perfect te volgen zijn vanop de zittribune die op de binnenkoer van Kasteel Steenhout zal staan.

Speeldata:
dinsdag 15 augustus 2017, 18:30 uur (VIP only)
vrijdag 18 augustus 2017, 18:30 uur
zaterdag 19 augustus 2017, 18:30 uur
zondag 20 augustus 2017, 18:30 uur

Er zal ook een tentoonstelling georganiseerd worden over het ontstaan van de toneelgroep.

Alle info en tickets op de website van KT Helpt Elkander vzw
Hier vind je de affiche-flyer.

*******************************
Beste,
De toneelgroep Helpt Elkander bestaat 100 jaar en dit willen we graag met u vieren. Daarom nodig ik u graag uit op het Kasteeldomein Steenhout in Vollezele. Het is niet alleen toneel maar een volledig programma waar zowel woord, dans als zang aan bod zullen komen. Verder willen wij u ook de rijke geschiedenis van onze toneelgroep tonen tijdens de tentoonstelling.
Als u graag een opvoering van dit openluchtspektakel wil bijwonen reserveer dan snel een zitje op de tribune via: www.kt-helpt-elkander.be
Tot dan!
Ludo Persoons
Voorzitter
*******************************
* praktisch verloop van de 3 GEZAMENLIJKE REPETITIES:
> > 3 repetities, samen met de toneelgroep en Amicato:
- maandag 7 augustus, aanwezig 18u15 (repetitie start om 19u30)
- dinsdag 8 augustus, aanwezig 18u30 (repetitie start om 19u30)
!! (8 aug 17u:) REPETTIE VAN DINSDAGAVOND AFGELAST T.G.V. REGEN !!
- woensdag 9 augustus, aanwezig 18u30 (repetitie start om 19u30)

- Deelnemende groepen: Champs, Stars, Prima Ballerina's, Sparkles, Ballerina's

Afspraken en regelingen:
Alle repetities en optredens hebben plaats op het domein van kasteel Steenhout te Vollezele. We spreken telkens af aan de eerste poort van het kasteel (komende van Vollezele), leerlingen zijn daar telkens STIPT aanwezig!! Van daar gaan enkel de dansers verder naar de voor ons voorziene parking, om van daaruit verder te voet naar het kasteel te stappen. Het is niet de bedoeling om alleen op het domein rond te lopen, we gaan dus steeds in groep naar de kleedruimtes. Gelieve dus op de afgesproken tijdstippen aan de poort te staan.
Er is voorlopig geen tijdstip vermeld waarop de repetities zullen gedaan zijn, er moet veel in de plooi vallen: live muziek, toneel, figuratie, dans, ... dus we wachten af.
Leerlingen sturen een sms naar hun ouders van zodra we vanuit de kleedruimtes stappen naar de artiestenparking. De ouders wachten de leerlingen terug op aan de eerste poort. Ze betreden het domein niet. Dit om de privacy van de bewoners te respecteren.
Juf Heidi wil met veel plezier ook naar de ouders sms'en.

Wat nemen jullie mee & wat hebben jullie aan:
- Alle balletgerief, vooral propere (en niet kapotte) roze balletcollants en roze demis (nodig voor de Walz!), kledij waarin jullie kunnen dansen.
- veel haarspelden en rekkers en haarlak
- water om te drinken en ietsje om te knabbelen.
Laat aub alle kostbare dingen thuis!
* praktisch verloop van de GENERALE REPETITIE op zat 12 augustus:
>> generale repetitie op zaterdag 12 augustus, aanwezig 17u15 (repetitie start om 18u30)
Het zou laat kunnen worden, hou daar best rekening mee.

Afspreken en regelingen + wat mee te nemen + wat aan te hebben
: IDEM ALS BIJ GEZAMENLIJKE REPETITIES


graag een seintje aan juf Heidi welke repetities je zal aanwezig zijn. Idealiter zoveel mogelijk :-)
* praktisch verloop van de VIER optredens:
>> 4 optredens op
- dinsdag 15 augustus, aanwezig 17u (optreden start om 18u30)
- vrijdag 18 augustus, aanwezig 17u (optreden start om 18u30)
- zaterdag 19 augustus, aanwezig 17u (optreden start om 18u30)
- zondag 20 augustus, aanwezig 17u (optreden start om 18u30)

Afspreken en regelingen + wat mee te nemen + wat aan te hebben: IDEM ALS BIJ GEZAMENLIJKE REPETITIESHet wordt alweer een magnifiek spektakel en superbelevenis om aan deel te nemen! :-)

Vele groetjes en tot dan!
Juf Heidi

01-06-2017 Nieuwe dansschooljaar 2017-2018 van start op 6 september 2017

Liefste danser(s)essen en ouders,
Beste dansliefhebbers,

Hopelijk genieten jullie allemaal met volle teugen van een heerlijke vakantie!
Hierbij geef ik jullie met plezier alle informatie omtrent het nieuwe dansschooljaar 2017-2018 en de bijhorende inschrijvingen.


VOOR FENIKS-LEDEN:
-------------------------

* PAS- EN BESTELDAG DANSKLEDIJ OP ZATERDAG 9 SEPTEMBER 2017
Op zaterdag 9 september 2017 is er (enkel die dag!) in De Notelaar tussen 12 en 16 uur een algemene pas- & besteldag voor uw danskledij.
ENKEL DIE DAG heb je de mogelijkheid om nieuwe danskledij te passen en te bestellen, gelieve dus zeker aanwezig te zijn, zodat we ons vanaf maandag 11 september ten volle kunnen concentreren op de nieuwe lessen.

Graag wil ik jullie er nog eens aan herinneren dat al het dansgerief bij Balletgroep Feniks aangekocht wordt, teneinde zeker te zijn dat iedereen dezelfde pakjes, kousen en schoentjes draagt en dat de ouders geen overbodige kosten maken. Bedankt voor het begrip.


* START DANSLESSEN OP WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2017
Na aan deugddoende vakantierust, starten we op woensdag 6 september 2017 met de lessen van het nieuwe schooljaar 2017-2018. Een volledig overzicht van het nieuwe uurrooster kan je raadplegen op deze site alsook een overzicht van alle lessen en activiteiten voor de komende paar maanden.


* INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR 2017-2018 VOOR FENIKS-LEDEN
Als lid heb je normaal gezien het inschrijvingsformulier (samen met de begeleidende brief, uurrooster, prijzen en reglement) reeds ontvangen tijdens de laatste lessen.
Tot welke groep je volgend jaar behoort, staat genoteerd op jouw inschrijvingsformulier, maar je mag bij twijfel altijd gerust even bij juf Heidi ten rade gaan. Kies de disciplines die je per week wenst te volgen. Op de uurrooster vind je per groep wanneer deze plaats hebben en hoeveel uur deze omvatten.

Wil je graag het komende schooljaar opnieuw een jaartje met ons mee balletplezier beleven, dan kan je je dus gewoon inschrijven via het inschrijvingsformulier en je betaling:
JOUW INSCHRIJVING IS DUS PAS VOLLEDIG IN ORDE:
1) nadat je mij het volledig ingevulde inschrijvingsformulier hebt terug bezorgd
(via post of mail naar juf Heidi) voor 20 juni 2017 (= UITERSTE INSCHRIJVINGSDATUM).
2) EN nadat je jouw inschrijvingsgeld hebt betaald voor 10 augustus 2017.VOOR NIEUWE LEERLINGEN:
--------------------------------

Nieuwe leerlingen zijn van harte welkom!
Hier vind je de FLYER voor het nieuwe schooljaar 2017-2018.


* INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR 2017-2018 VOOR NIEUWE LEERLINGEN
Als nieuwe leerling kan je lid worden van onze balletgroep als volgt:

1 ) Nieuwe leerlingen nemen vooraf eerst contact op met juf Heidi, die jou meer duidelijkheid kan geven bij welke groep je zou terecht komen. Leerlingen worden nl. ingedeeld in groepen afhankelijk van (voornamelijk) dansniveau of van leeftijd.
(Indien deze groep reeds volzet is, dan kom je indien gewenst op een inschrijvingslijst zodat je in de toekomst de mogelijkheid hebt om aan te sluiten. Om kwalitatieve en pedagogische redenen plaatsen we een limiet op het aantal leerlingen per groep.)

2 ) Je kan je inschrijven na één gratis proefles in het begin van het schooljaar. Deze lessen starten vanaf woensdag 6 september 2017. De juf informeerde jou reeds bij welke groep je deze les kan mee volgen. Op onze website vind je op de laatste uurrooster op welk tijdstip deze les dan plaats heeft.
Vermits al het dansgerief (per groep draagt iedereen dezelfde balletkledij: maillot, kousen, schoenen) na inschrijving aangekocht wordt bij Balletgroep Feniks, kan je tijdens de eerste les gewoon gemakkelijke kledij dragen (shortje of legging, T-shirt of topje en een paar dikke kousen).

3 ) Als je na de proefles de smaak te pakken hebt en je je graag wil inschrijven, zal de juf jou een definitieve groep toewijzen op basis van jouw dansniveau (of leeftijd).

4 ) Naargelang de groep waartoe je behoort, kan je je dan inschrijven voor de disciplines die je wenst te volgen. Voor een degelijke basisopleiding wordt aangeraden om minstens 2 danslessen per week te volgen. Inschrijven vereist het invullen van het inschrijvingsformulier en het betalen van het inschrijvingsgeld.

5 ) De uren van jouw lessen kan je steeds raadplegen op het uurrooster op onze website. Welkom aan dansboord!

6) Op zaterdag 9 september 2017 is er in De Notelaar tussen 12 en 16 uur een algemene pas- & besteldag voor uw danskledij.

Je kan me steeds e-mailen of een belletje geven. Ik sta graag ter beschikking om jouw vragen te beantwoorden.

Allerbeste vakantiegroetjes!
Namens Balletgroep Feniks
Juf Heidi

 
-- --

--

-- --
--
-- --
--
--
-- --
--
-- --

--

-- --

--

-- --
--
-- --

--

-- --
--
 
Home