Neem regelmatig een kijkje op deze pagina:
Hierboven vind je de laatste leswijzigingen (verplaatsingen, annuleringen, wijziging locatie, ...)
en eronder alle laatste Feniks-nieuwtjes.
  >> AANGEKONDIGDE LESWIJZIGINGEN <<

16 NOV 2020

OVERZICHT ONLINE DANSLESSEN VOOR LLN VAN DANSTHEATER

Beste leerlingen van DANSTHEATER,
(zijnde dus de groepen Danseressen, Ballerina’s, Prims, Sparkelina’s, Stars, Champs en Ladies)

De komende weken zal ik verder online lessen BALLET / BARRE A TERRE (stretching) / POINTES organiseren voor jullie.

Ik zal voor deze online sessies de tool "ZOOM" gebruiken (en niet Teams na rijp beraad en ook niet meer Messenger Room "ruimte van juf Heidi" op FB).

Het ONLINE uurrooster zal vanaf dinsdag 17 november als volgt zijn:
(de lessen duren ongeveer een pittig uurtje)
• Dinsdag 19u30: Les Pointes voor volledig Danstheater
• Woensdag 19u30: Les Barre a terre (stretching) voor volledig Danstheater
• Vrijdag 18u30: Les Ballet voor de Danseressen
• Vrijdag 19u45: Les Ballet voor B, P, Sp, St, C, L

Je hebt op 16 november de Zoom uitnodiging voor deze meetings en de daarbijbehorende Zoom link in 3 aparte e-mails ontvangen van mij.
Contacteer mij zeker indien je deze zoom-links nog eens wenst te ontvangen.

Lieve groet en ik hoop jullie allen gauw op het scherm te zien ;)
Juf Heidi
Balletgroep Feniks


GEBRUIK VAN ZOOM
Om deel te nemen aan de online les moet je op de juiste zoom-link klikken die je via mail ontving. Dit kan vanop Mac, PC, laptop, smartphone of tablet. EERST MOET JE WEL BEST DE ZOOM APP installeren.
Zie https://zoom.us/download--------------------------------
11 NOV 2020

OVERZICHT DANSLESSEN TEM 13 DEC 2020

Beste ouders,
Lieve dansers en danseressen,

Hopelijk alles ok met jullie!
Hierbij stuur ik jullie een overzicht van de danslessen en onze nieuwe richtlijnen betreffende de komende periode t.e.m. 13 december, rekening houdende met de nieuwe verstrengde regels en aanpassingen in de strijd tegen het covid-19 virus.

1) GEEN DANSLESSEN TEM 15 NOVEMBER
Wegens ministerieel besluit om de schoolvakantie te verlengen tot en met zondag 15 november 2020, zullen er deze week ook nog geen ballet- en danslessen gegeven worden op 12, 13 en 14 november.


2) DANSLESSEN +12-jarigen
Onze lessen voor de +12-jarigen mogen helaas van overheidswege nog niet hervat worden en dit alvast tot en met zondag 13 december 2020.
Ik blijf deze lessen wel online via internet voorzien, zoals we reeds de voorbije weken gedaan hebben.
Danseressen
Voor de groep "Danseressen" start ik vanaf volgende week ook deze online lessen op (de voorbije weken waren voor mij een zoektocht naar en finetunen van de digitale mogelijkheden. Deze lessen zal ik via Microsoft Teams voorzien. De nodige link en uren hiervoor krijgen jullie weldra nog via een aparte mail enkel naar jullie groep.)
Ballerina’s, Prims, Sparkelinas, Stars, Champs, Ladies
Voor deze groepen blijven we de ruimte van Danstheater (Facebook Rooms) gebruiken waarin we nu al werken. Ook de uren van de online lessen blijven (voorlopig) hetzelfde:
- dinsdag 20u pointesles,
- woensdag 20u stretching,
- vrijdag 19u45 ballet.
Deze uren kunnen mogelijks een beetje wijzigen afhankelijk van de uren van de lessen voor de Danseressen. Ook jullie worden hiervan verder op de hoogte gehouden via Danstheater.


3) DANSLESSEN -12-jarigen
Alle danslessen voor onze -12-jarige groepen (Wolkjes, MiniMuisjes, Muisjes2, Muisjes1) gaan vanaf woensdag 18 november 2020 opnieuw door.

Wolkjes, MiniMuisjes, Muisjes2 : lessen gaan door zoals normaal
• Wolkjes: Dansinitiatie: Woensdag 13u45 - 14u30
• MiniMuisjes: Ballet-Bat/AT: Donderdag: 16u30 - 18u00
• Muisjes2: Tapdans: Woensdag 15u15 - 16u15
• Muisjes2: Ballet-Bat/AT: Woensdag 16u30 - 18u00 (na de les helpen deze leerlingen de juf met het opruimen van de zaal)

Voor de MUISJES 1 is er wel een AANGEPAST UURROOSTER vanaf 18 november tem 13 december 2020:
• POINTESles verschuift (van dinsdag) naar DONDERDAG van 18u15 - 19u15
• DANSTHEATER verschuift (van zaterdag) naar DONDERDAG 19u15 - 20u (na de les helpen deze leerlingen de juf met het opruimen van de zaal)
• Op woensdag blijft alles hetzelfde: Ballet & BAT/AT: woensdag 14u45 - 16u15. Tapdans: Woensdag 16u15 - 17u15

!! Opgelet: deze uurrooster is nu opgemaakt in de veronderstelling dat we vanaf komende woensdag 18 november over de beiden zalen kunnen beschikken, de vraag hiervoor werd gesteld aan de bevoegde instantie maar ik heb tot op heden nog geen bericht ontvangen (Iedereen zal het heel erg druk hebben, waarvoor begrip.)


4) BESTELD BALLETGERIEF
De toeleveringen van het bestelde balletgerief lopen ernstige vertragingen op.
De producenten werden gedwongen te sluiten tijdens de eerste lockdown met als gevolg dat zij geen reserve voorraad aan balletkledij konden aanleggen, waardoor de balletwinkel in september niet voldoende kon aangevuld worden. Ondertussen is de productie van alle balletartikelen terug op gang gekomen, maar met een kleinere personeelsbezetting en met problemen van de aanvoer van de nodige grondstoffen.
Met mondjesmaat krijgen we wat gerief binnen. Ik garandeer jullie dat zowel de winkelverkoopster als ikzelf elke dag onze bestellingen blijven opvolgen en blijven aandringen bij de leveranciers. Bij de bedeling van de aangeleverde zaken krijgen wij, als jarenlange goede klant, zeker voorrang.
De balletwinkel en ikzelf bieden onze oprechte verontschuldigingen aan voor deze vertraging. We begrijpen dat dit zeer vervelend en teleurstellend is. Maar helaas, ook hier zijn we met handen en voeten gebonden aan het virus. We garanderen wel dat alle gerief er zeker aan komt! Ik volg alles zeer nauwgezet en precieus op.

5) VEILIGHEID TIJDENS DANSLESSEN: TE VOLGEN RICHTLIJNEN
De heropstart van de -12-jarigen doe ik met een dubbel gevoel: het kan "virusverspreidingsgewijs" misschien wel riskant zijn, maar aan de andere kant is het toegelaten door de overheid en door de gemeente Galmaarden en geef ik ook veel liever "in het echt" dansles. Ik mis mijn dansers en het lesgeven enorm. Daarom heb ik besloten om de lessen voor deze groepen toch fysiek te laten doorgaan, wetende dat ik alles heel veilig georganiseerd krijg.

Maar met aandrang vraag ik iedereen de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen strikt op te volgen:
• we komen binnen langs één deur, en gaan buiten langs de andere deur. (behalve bij andere berichtgeving)
• leg aub de nadruk bij uw kind dat hij/zij zijn/haar handen grondig moet wassen bij het binnenkomen
• bij het buiten gaan worden alle kinderen "gezegend" met een kluts ontsmettingsgel
• ouders dragen hun mondmasker ten allen tijden van zodra zij de wagen verlaten. En als je kan, blijf bij je wagen staan en zwaai even als je je dochter/zoon bij mij aan de deur ziet staan
• houd afstand van elkaar
• het wordt kouder, dus de dansertjes kunnen niet meer enkel in hun maillootje binnen en buiten komen. Kleed hen zoveel mogelijk aan van thuis uit maar doe hen aub iets gemakkelijk aan om over hun danskledij te trekken, ik mag deze kinderen in principe niet meer helpen met aankleden. Denk ook aan gemakkelijke schoenen.
• Voor en na elke groep worden de gebruikte banken, barres, enz volledig ontsmet
• vertoont uw kind, of iemand uit het gezin symptomen van covid, houd uw kind dan ten allen tijde en onmiddellijk thuis. Een smsje als verwittiging wordt ten zeerste geapprecieerd.

Beste ouders en danser(s)essen,
We leven momenteel in vreemde tijden, het is allemaal niet gemakkelijk, maar we moeten er zeker op vertrouwen dat we dit zullen door komen. We houden de moed erin, we genieten van de kleine dingen die we wel nog kunnen en hebben en maken er het beste van.
Ik hoop van harte dat jullie allen er ook zo tegenaan kunnen kijken.
Samen staan we sterk!
Tot binnenkort!

Veel liefs,
Juf Heidi
Balletgroep Feniks--------------------------------
27 OKT 2020

GEEN DANSLESSEN VAN WOENSDAG 28 OKT TEM WOENSDAG 11 NOV 2020

Beste ouders,
Lieve dansers en danseressen,

Ondanks het feit dat de regering het nog steeds toelaat dat de -12-jarigen mogen blijven samen sporten, lijkt het ons, in overleg met onze medische experte, in deze periode totaal NIET veilig om mee te gaan in die beslissing. Het aantal leerlingen met positief geteste ouders of familieleden stijgt nu ook in onze jongste groepjes.

Daarom volgen we TOT EN MET WOENSDAG 11 NOVEMBER 2020 het advies om alle niet belangrijke contacten en groepen te vermijden en om zoveel mogelijk binnen te blijven. Veiligheid en gezondheid primeert boven alles.
Het is zeker geen verrassing en het is alweer heel hard om dit te moeten beslissen, maar het is de meest slimme beslissing op dit moment.

Met veel spijt in ons danshart zullen we dus alle ballet- en danslessen helaas opnieuw (hopelijk) eventjes on hold moeten zetten.
Er zullen GEEN DANSESSEN zijn VANAF WOENSDAG 28 OKTOBER 2020 TOT EN MET WOENSDAG 11 NOVEMBER en dit voor ALLE leerlingen.

Ik hoop op jullie begrip voor deze harde beslissing. We proberen steeds zoveel mogelijk de juiste maar vooral meest veilige oplossing te zoeken. Ik denk dat we nu vooral de zorgsector moeten helpen, hoe klein elk stapje of schakeltje ook kan zijn.

Verzorg jullie zelf, wees lief voor je medemens en hou het veilig.

Lieve en bezorgde groetjes,
Tot gauw,
Juf Heidi en het Feniksteam--------------------------------
20 OKT 2020

WOENSDAG 21 & DONDERDAG 22 OKT: LES IN BOVENSTE ZAAL
+ AANGEPAST UURROOSTER VOOR MUISJES 2 en MUISJES 1


Beste ouders en dansertjes van de groepen Wolkjes, MiniMuisjes, Muisjes 2 en Muisjes 1,

De kleuterafdeling van de gemeenteschool in Vollezele is noodgedwongen in quarantaine geplaatst sinds gisteren. Daardoor is de school genoodzaakt terug een noodopvang te organiseren in de turnzaal die wij normaal gebruiken als balletzaal, waardoor wij, voorlopig deze week, enkel nog over de bovenste zaal kunnen beschikken.
Dit houdt in dat wij voor woensdag 21 oktober en donderdag 22 oktober
- dansles zullen geven in de BOVENSTE ZAAL van de Notelaar

- ons uurrooster noodgedwongen moeten aanpassen
- er ook een ander circulatieweg gebruikt moet worden

Concreet betekent dit:
- AANGEPAST UURROOSTER op woensdag 20 oktober voor Muisjes2 en Muisjes1:
* Muisjes 1: les van 14u45 tot 16u15
* Muisjes 2: les van 16u30 tot 18u

Gelieve uw zoon/dochter niet veel te vroeg of veel te laat af te zetten of op te pikken, dit omdat we binnenin het gebouw geen éénrichtingsverkeer kunnen aanhouden. Anders moeten de leerlingen elkaar kruisen op de trap.
* Voor de Wolkjes verandert er qua uurrooster niets
Op donderdag 22 oktober blijft de uurrooster voor MiniMuisjes en Muisjes 1 onveranderd.
- we gebruiken opnieuw 1 deur als ingang EN uitgang, zijnde de glazen voordeur. We mogen dus NIET meer langs de zijdeur van de turnzaal de les verlaten. Ouders wachten hun kind na de les op aan de glazen voordeur waar je je kind hebt afgezet en hebt binnen gelaten!

Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor het begrip.
Wij doen ons uiterste best alles in goede en veilige banen te leiden in deze moeilijke tijden waarin alles zo snel verandert.

Beste groetjes
Juf Heidi----------------------------------------------------------------
14 OKT 2020

DANSLESSEN VOOR -12-JARIGE GROEPEN GAAN DOOR ZOALS NORMAAL
WEL MET AANGEPAST LESSENROOSTER VOOR MUISJES 1 (tem 9 nov)


Alle danslessen voor onze +12-jarige groepen zijn geannuleerd van 13 okt tem 9 november 2020 (zie bericht hieronder).

Alle danslessen voor onze -12-jarige groepen gaan gewoon door zoals normaal.
> Dit zijn de Wolkjes, MiniMuisjes, Muisjes 2 en Muisjes 1.

Voor de MUISJES 1 is er wel een AANGEPAST UURROOSTER
vanaf 14 oktober tem 9 november 2020:

- POINTESles verschuift (van dinsdag) naar DONDERDAG van 18u15 - 19u15
- DANSTHEATER verschuift (van zaterdag) naar DONDERDAG 19u15 - 20u
- Op woensdag blijft alles hetzelfde (Ballet & BAT/Art Training en Tapdans)

Deze wijzigingen zijn gemaakt op basis van het gebruik en reservatie van de balletzaal.
Het kan momenteel helaas niet anders en ik hoop heel erg op jullie begrip en flexibiliteit.
We doen in deze moeilijke tijden echt ons uiterste best om zoveel mogelijk lessen te kunnen laten doorgaan.
We zitten in een vreemd en woelig jaar, maar als echte Feniksen zijnde, komen we hier zeker door. We geven niet op.
Hou steeds hier de website in het oog voor alle laatste info.

Stay safe!
Veel liefs,
Juf Heidi----------------------------------------------------------------
13 OKT 2020

Balletgroep Feniks - Annulering van danslessen - Verstrengde corona maatregelen binnensport +12-jarigen

Beste ouders,
Beste dansers en danseressen,

Naar aanleiding van de sterk stijgende coronacijfers en als gevolg van de recent door de overheid genomen verstrengde maatregelen wat betreft binnensporten, is ook Balletgroep Feniks genoodzaakt om onze danslessen te herbekijken, afwegingen te maken en beslissingen te nemen voor ons lesverloop voor de komende weken.

Na veel wikken en wegen is ons bestuur tot het volgende besluit gekomen:
* onze activiteiten vallen onder de noemer "binnensport"
* we kunnen, ondanks onze zeer strenge voorzorgen en uiterste voorzichtigheid, en met de beste wil van de wereld, tijdens een dansles niet altijd anderhalve meter afstand bewaren van elkaar (dansers staan nu eenmaal niet stil)
* we zijn genoodzaakt een "omkleedbank" te gebruiken (wat dus nu ook niet meer mag) vermits onze leerlingen niet zomaar in maillot kunnen aankomen en vertrekken.
* er zijn vanuit onze balletgroep zelf nog geen besmettingen vastgesteld, maar we merken dat het virus wel degelijk, en meer en meer, in onze +12-jarige groepen circuleert (gisteren 4 telefoons gekregen en vandaag al 2)

Daarom moeten we eerlijk zijn en de moeilijkheden her- en erkennen.
Willen we, al zijn we maar een kleine schakel, helpen dit virus en de verspreiding ervan in bedwang te houden, dan moeten we helaas, en met heel veel spijt in ons hart, volgende moeilijke beslissing nemen:

Vanaf vandaag, dinsdag 13 oktober 2020 tot en met maandag 9 november 2020 zullen alle lessen voor de +12-jarige groepen
Danseressen, Ballerina's, Prims, Sparkelina's, Stars, Champs en Ladies
NIET meer mogen doorgaan :-(

De lessen voor groepen Wolkjes, MiniMuisjes, Muisjes2 en Muisjes1 gaan wel gewoon door (weliswaar onder aangepaste uurrooster).

We volgen hierbij het advies van de Nationale Veiligheidsraad i.v.m. binnensporten voor +12-jarigen. Op het einde van de herfstvakantie krijgen jullie opnieuw bericht van het verdere verloop en het hervatten van de lessen.

Dit is een hartverscheurende beslissing, maar jullie en ieders gezondheid en veiligheid primeert. We moeten er door, en doen dat best door zo min mogelijk risico's te nemen.

D eze beslissing houdt ook in dat onze uurrooster voor de komende 3 weken een beetje zal wijzigen.
De groepen Wolkjes, MiniMuisjes, Muisjes2 en Muisjes1 krijgen hier vanavond of ten laatste morgen bericht van. We moeten dit nog afstemmen op het zaalgebruik en de beschikbare juffen. We doen al het mogelijke om de wijzigingen zo miniem mogelijk te houden, maar er zijn veel zaken waar we moeten rekening mee houden en rekenen dan ook op jullie begrip en hopelijk flexibiliteit.

Volg ook alle laatste info op onze website www.balletfeniks.be

Veel verdrietige groetjes, ik hoop op ieders begrip, samen staan we sterk! Wij zijn Feniksen!

Juf Heidi
Het juffenteam
Het bestuur
Balletgroep Feniks Vollezele----------------------------------------------------------------
01 SEPT 2020


TE VOLGEN CORONA-VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Om deze opstart vlot en veilig door te laten gaan, gelieve de te volgen corona-veiligheidsrichtlijnen GRONDIG na te lezen en op te volgen. Het volledige juffenteam en Feniksbestuur zullen streng toekijken dat deze maatregelen, in het belang van ieders veiligheid, STRIKT opgevolgd worden.


-----------------------------------
Verder zijn er geen lesannuleringen of leswijzigingen.
Alle komende lessen en activiteiten voor dit en volgend schooljaar:
==> zie agenda

Hieronder vind je alle laatste Feniks-nieuwtjes:

01-08-2020 Nieuwe dansschooljaar 2020-2021 van start op 8 september 2020
Liefste danser(s)essen en ouders,
Beste dansliefhebbers,

Hopelijk genieten jullie allemaal met volle teugen van een heerlijke vakantie!
Hierbij geef ik jullie met plezier alle informatie omtrent het nieuwe dansschooljaar 2020-2021 en de bijhorende inschrijvingen.


VOOR FENIKS-LEDEN:
-------------------------

* AANKOOP DANSKLEDIJ
Dit schooljaar 2020-2021 houden we GEEN pas- en besteldag voor danskledij omwille van corona veiligheidsmaatregelen.
Alle leerlingen zullen in het begin van het dansschooljaar een bestelformulier ontvangen voor danskledij en zullen tijdens hun eerste lessen de mogelijkheid krijgen om danskledij te passen samen met juf Heidi.

Graag wil ik jullie er nog eens aan herinneren dat al het dansgerief bij Balletgroep Feniks aangekocht wordt, teneinde zeker te zijn dat iedereen dezelfde pakjes, kousen en schoentjes draagt en dat de ouders geen overbodige kosten maken. Bedankt voor het begrip.


* START DANSLESSEN OP DINSDAG 8 SEPTEMBER 2020
Na aan deugddoende vakantierust, starten we op dinsdag 8 september 2020 met de lessen van het nieuwe schooljaar 2020-2021. Een volledig overzicht van het nieuwe uurrooster kan je raadplegen op deze site alsook een overzicht van alle lessen en activiteiten voor de komende paar maanden.


* INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR 2020-2021 VOOR FENIKS-LEDEN
Als lid heb je normaal gezien het inschrijvingsformulier (samen met de begeleidende brief, uurrooster, prijzen en reglement) reeds ontvangen tijdens de laatste lessen.
Tot welke groep je volgend jaar behoort, staat genoteerd op jouw inschrijvingsformulier, maar je mag bij twijfel altijd gerust even bij juf Heidi ten rade gaan. Kies de disciplines die je per week wenst te volgen. Op de uurrooster vind je per groep wanneer deze plaats hebben en hoeveel uur deze omvatten.

Wil je graag het komende schooljaar opnieuw een jaartje met ons mee balletplezier beleven, dan kan je je dus gewoon inschrijven via het inschrijvingsformulier en je betaling:
JOUW INSCHRIJVING IS DUS PAS VOLLEDIG IN ORDE:
1) nadat je mij het volledig ingevulde inschrijvingsformulier hebt terug bezorgd
(via post of mail naar juf Heidi) voor 30 juni 2020 (uiterste inschrijvingsdatum).
2) EN nadat je jouw inschrijvingsgeld hebt betaald voor 10 augustus 2020.VOOR NIEUWE LEERLINGEN:
--------------------------------

Nieuwe leerlingen zijn van harte welkom!
Hier vind je de FLYER voor het nieuwe schooljaar 2020-2021.


* INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR 2020-2021 VOOR NIEUWE LEERLINGEN
Als nieuwe leerling kan je lid worden van onze balletgroep als volgt:

1 ) Nieuwe leerlingen nemen vooraf eerst contact op met juf Heidi, die jou meer duidelijkheid kan geven bij welke groep je zou terecht komen. Leerlingen worden nl. ingedeeld in groepen afhankelijk van (voornamelijk) dansniveau of van leeftijd.
(Indien deze groep reeds volzet is, dan kom je indien gewenst op een inschrijvingslijst zodat je in de toekomst de mogelijkheid hebt om aan te sluiten. Om kwalitatieve en pedagogische redenen plaatsen we een limiet op het aantal leerlingen per groep.)

2 ) Je kan je inschrijven na één gratis proefles in het begin van het schooljaar. Deze lessen starten vanaf dinsdag 8 september 2020. De juf informeerde jou reeds bij welke groep je deze les kan mee volgen. Op onze website vind je op de laatste uurrooster op welk tijdstip deze les dan plaats heeft.
Vermits al het dansgerief (per groep draagt iedereen dezelfde balletkledij: maillot, kousen, schoenen) na inschrijving aangekocht wordt bij Balletgroep Feniks, kan je tijdens de eerste les gewoon gemakkelijke kledij dragen (shortje of legging, T-shirt of topje en een paar dikke kousen).

3 ) Als je na de proefles de smaak te pakken hebt en je je graag wil inschrijven, zal de juf jou een definitieve groep toewijzen op basis van jouw dansniveau (of leeftijd).

4 ) Naargelang de groep waartoe je behoort, kan je je dan inschrijven voor de disciplines die je wenst te volgen. Voor een degelijke basisopleiding wordt aangeraden om minstens 2 danslessen per week te volgen. Inschrijven vereist het invullen van het inschrijvingsformulier en het betalen van het inschrijvingsgeld.

5 ) De uren van jouw lessen kan je steeds raadplegen op het uurrooster op onze website. Welkom aan dansboord!

6) Al het dansgerief wordt bij Balletgroep Feniks aangekocht, teneinde zeker te zijn dat iedereen dezelfde pakjes, kousen en schoentjes draagt. Alle leerlingen zullen in het begin van het dansschooljaar een bestelformulier ontvangen voor danskledij en zullen tijdens hun eerste lessen de mogelijkheid krijgen om danskledij te passen samen met juf Heidi.

Je kan me steeds e-mailen of een belletje geven. Ik sta graag ter beschikking om jouw vragen te beantwoorden.

Allerbeste vakantiegroetjes!
Namens Balletgroep Feniks
Juf Heidi
 
--  
 
--  

 

--  

 

--  
 
--  

 

--  

 

--  
 
--  

 

--  

 

--  
 
--  

 

--  

 

 
 
Home