Balletgroep Feniks is een VZW, geboren in het Pajottenland te Galmaarden (Vollezele) in september 2005.

Het is een jonge, ambitieuze dans- en balletvereniging die meisjes en jongens vanaf 3 jaar tot jongeren van ongeveer 25 jaar, een stevige, kwalitatieve opleiding klassiek ballet aanbiedt, waarbij discipline, engagement, inzet, plezier en vriendschap centraal staan.
Zowel beginners als gevorderden kunnen er een volwaardige dansopleiding volgen; uitgaande van een degelijke basis klassiek ballet, krijgen de leerlingen ook les in pointes, repertoires, moderne dans, tapdans, karakterdans, lenigheid/acrobatie en andere dansstijlen (zie dansgenres).

Het is niet noodzakelijk om reeds een dans- of balletervaring te hebben: iedereen is welkom.

Voel je die danskriebels door je bloed stromen? Zou je graag je dansritme aanscherpen, lenigheidsoefeningen doen, voor het eerst die pointes voelen, choreografieën aanleren, in groep of solo dansen en op een podium staan? Prima!


Bovendien brengen we jaarlijks tal van dansvoorstellingen
- op eigen initiatief (o.a. ons eigen jaarlijks dansgala) of
- op aanvraag (op evenementen, speciale gelegenheden, trouwplechtigheden enz.) of
- in samenwerking met andere balletgroepen, verenigingen of artiesten.

Soms werken we daarbij rond een welbepaald thema (sprookje, musical, gebeurtenis, feest, …) dat dan door onze danser(s)essen tot leven wordt gebracht in de vorm van unieke choreografieën op aangepaste muziek en met mooie kostumes.


De vereniging is erkend door het College van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Galmaarden en is lid van de gemeentelijke jeugdraad.

De danser(s)essen staan onder de leiding van balletjuf Heidi Van Hemelryck die de groep heeft opgestart en zo haar kinderdroom in vervulling zag gaan.

 
  Balletgroep Feniks, geboren en getogen in de gemeente Galmaarden,
werd in september 2005 boven de doopvont gehouden.
 
     
  Hou je van dansen en in het bijzonder van ballet? Treed je bovendien graag op en sta je graag in de spotlights? Dan ben je van harte welkom bij Balletgroep Feniks!  
     
 
 
Home